Hakkımızda

Kainat’ın yaratılış sırrından bir damla hisse alarak, insana sevgi, insana saygı ve insana hizmet sevdası uğruna 2007 yılında bir vakıf kuruldu.

Saruhanbey İlim Kültür Ve Eğitim Vakfı.

*    İnsanın maddi ve manevi yücelmesi ve bu aziz vatana yararlı birer insan olarak yetişmesi ulvi gayesi için, ali bir ruh taşıyan ve düşünceleri zamanlarını aşmış 28 insan tarafından bu vakıf kuruldu.

*    Bu halis niyet ve hizmet duygusu taşıyan insanların attıkları adım, göle atılan bir taş gibi dalga dalga yayıldı. Onlar gibi aynı duyguları taşıyan insanların gönüllerini heyecana getirdi ve nice insanları “insana hizmet sevdasında” ortak bir buluşma noktasında birleştirdi.

*    Bu sayede genişleyen hizmet dalgaları Çamlık gibi bir hizmet binasını ve benzeri hizmet müesseselerini, muhabbet yuvalarını meydana getirdi ve daha nicelerini meydana getirecek.

*    Güzel İnsanımızı, İlim, İrfan, marifet ,sevgi, saygı ve yardımlaşma hamuruyla yoğurup yetiştirmek için bu vakıf kuruldu.

*     Dünyaya gerçek medeniyeti yayan, kahraman ecdadını seven, maddi ve manevi değerlerine bağlı, mevcutla yetinmeyen ve istikbale talip esilleri yetiştirmek ve yeniden bir yükselişle gerçek insaniyeti,huzur ve saadeti ve tüm  insanlığı kucaklayan bir barış ortamını  tüm dünyaya yaymak üzere yola çıkan bu ali ve yüksek ruhlu insanları tebrik ediyorum.

*    Bencil  ve  sadece kendi menfaatini düşünenlerin çoğaldığı asrımızda, İnsanlığın yararına  hizmet sevdasında, ulvi hizmette   bu gibi insanlara yardımcı olacak  ve bu ağır yükün altına omuz verecek değerli insanlara ihtiyaç olduğu izahdan varestedir.

*    Fedakârlık,yardımlaşma ve kendinden bir şeyler verme gayesini taşıyan ve insanı yüceltmeye ve ebedi mutluluğa kavuşturmaya çalışan ve bunu hayatının gayesi edinen cefakâr ve fedakâr vakıf kurucularını ve onlara her vesileyle yardımcı olan ve hizmet veren aynı ruh ve heyecanı taşıyanları şükran ve minnetle yâd ediyoruz.

İletişim Bilgileri

Yarhasanlar Mh.2306 Sokak No:28/B Şehzadeler / MANİSA